Hakka jälgijaks/Subscribe

Total Pageviews

Saturday, December 10, 2011

11. RETSEPT Lihtne küpsisetort



11. RETSEPT Lihtne küpsisetort

Valmiva toidu kogus: 8 inimesele


Koostis:
4,5 dl omale meelepärast jooki immutamiseks (nt mõni mahl, tee või midagi muud)
4 pakki küpsiseid( 2 erinevat sorti küpsiseid, nt vanilli- ja teine šokolaadiküpsis)
2 pakki maitsestamata kohupiima
oma maitse järgi suhkrut kohupiima maitsestamiseks
4,25 dl 48%list rõõska koort
175 g 70-75 % kakaosisaldusega šokolaadi
kaunistuseks omale meelepärases koguses puuvilju ja/või kakopulbrit


Valmistamine:
Murra šokolaad tükkideks. Lisa rõõsk koor ja pane kuumakindlas kausis kergelt keeva vee kohale. Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss vee kohalt. Vahusta mikseri abil sulašokolaad ja rõõsk koor paksuks külmaks kreemiks. Maitsesta kohupiim suhkruga. Pese, koori ja tee juba eelnevalt valmis puuviljaviilud. Vala omale meelepärane jook madalasse kaussi. Kasta küpsised ükshaaval joogi sisse ja siis šokolaadikreemi sisse. Pane koogivormi põhja kiht üht sorti immutatud küpsiseid. Määri küpsistele kiht šokolaadikreemi. Siis jälle kiht teist sorti eelnevalt immutatud küpsiseid. Määri küpsistele kiht maitsestatud kohupiima. Korda jälle otsast peale samamoodi kihiti ladumist küpsiste, šokolaadikreemi, kohupiima ja kõige lõpuks kõige peale puistada kakaopulbrit ja/või kaunistada puuviljalõikudega. Pane vormi peale surutiseks taldrik, sellele umbes 1 kilone raskus peale ja hoia järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist kasta vorm umbes 3 sekundiks kuuma vette ja kummuta tort lamedale taldrikule. Pane kook uuesti 15 minutiks külmkappi, et välispind uuesti hanguks.



IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.

No comments:

Post a Comment