6. RETSEPT Kartulikook
Valmiva toidu kogus: 8-10 inimesele
Koostis:
4 suurt muredat kartulit, harjaga pestud
4,8 dl jahu
1 tl riivitud sidrunikoort
2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
4 dl ricotta juustu
3,6 dl suhkrut
4 suurt toasooja muna
0,6 dl sulatatud võid
0,6 dl tuhksuhkrut pealepuistamiseks
Valmistamine:
Keeda kartulid koorega pehmeks (umbes pool tundi). Koori soojalt ja tambi kohe püreeks. Tõsta kõrvale jahtuma. Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 22,5 cm läbimõõduga ümmargune vorm küpsetuspaberiga. Sega jahu, sidrunikoor, küpsetuspulber ja sool suures kausis. Lisa aeglasel kiirusel mikseriga vahustades kartul, ricotta, suhkur, munad ja või. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 35-45 minutit, kuni keskele pistetud tikk jääb puhtaks. Jäta kook 15 minutiks vormi jahtuma. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase täielikult jahtuda. Kummuta restile. Puista tuhksuhkrut peale.
IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.
No comments:
Post a Comment