Hakka jälgijaks/Subscribe
Total Pageviews
Blog Archive
- October 2011 (5)
- November 2011 (4)
- December 2011 (5)
- January 2012 (4)
- February 2012 (3)
- March 2012 (3)
- June 2012 (1)
- May 2018 (48)
- June 2018 (5)
- July 2018 (6)
- October 2018 (4)
- November 2018 (1)
Monday, October 17, 2011
4. RETSEPT Traditsioonilise pitsatainaga pizza
4. RETSEPT Traditsioonilise pitsatainaga pizza
Valmiva toidu kogus: üheks ahjuplaadi suuruseks, 2 tk 30 cm läbimõõduga või 4 tk väikeseks põhjaks.
Koostis:
25 g presspärmi või umbes 2/3 pakki kuivpärmi
3 dl vett
6 dl jahu
0,5 tl soola
2 sl õli
Valmistamine:
Pudenda pärm kausi põhja, lisa käeleige (37-40 °C) vesi ning sega, kuni pärm lahustub. Kuivpärmi kasutades olgu vesi umbes viis kraadi soojem ning pärm eelnevalt jahu hulka segatud. Lisa sool ja peaaegu kogu jahu. Sõtku tainast mõni minut, siis lisa veel jahu ja õli. Tainas peaks tulema pigem pehmevõitu kui liiga tihke. Sõtku tainast kätega või töötle masinaga, kuni see on muutunud ühtlaseks ja läikivaks ning lööb käte küljest ja kausi servadest lahti. Lase kinnikaetult 30 minutit kerkida. Vajuta tainas kätega alla ja rulli vähese jahu abil 0,5 cm paksuseks; tõsta vormi või plaadile. Silu õlise käega üle, et takistada kastme imbumist põhja sisse, ning kata soovikohaste lisanditega, jättes servad 1,5 cm laiuselt vabaks.
Küpseta 225 °C juures 10-15 minutit ehk kuni pitsa servad on pruunistunud ja katteks riputatud juust täiesti sulanud. Ära lase juustu tugevalt pruunistuda, sest siis muutub see mõruks ja hakkab ebameeldivalt lõhnama.
IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment