2. RETSEPT Porgandikook
Valmiva toidu kogus: kümnele
Koostis:
3 muna
3 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
0.5 tl ingveripulbrit
0.5 tl soola
1.25 dl päevalilleõli
500 g porgandit
Vormi ettevalmistamiseks:
võid ja riivsaia
Kate:
75 g pehmet võid
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor ja 1/2 laimi pressitud mahl
200 g maitsestamata toorjuustu
Valmistamine:
Vahusta toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivained ja lisa munavahule. Lisa ka õli ja peeneks riivitud porgand. Võita 24 cm lahtikäiv koogivorm ja puista üle riivsaiaga. Vala tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Proovi tikuga küpsust, enne kui koogi ahjust välja võtad. Eemalda porgandikook vormist ja jahuta. Sega kõik katteained omavahel ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri koogile ja serveeri kohe või hoia kuni serveerimiseni külmkapis.
IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.
No comments:
Post a Comment