22. RETSEPT Lihtne mustikakook
Valmiva toidu kogus: 7 inimesele
Koostis:
Tainas:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
5-7 dl mustikaid
0,5 dl suhkrut
Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga vahule, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja muna. Sega ühtlaseks ja suru võitatud 26 cm pirukavormi põhjale ja servadele. Puista peale mustikad ja raputa üle suhkruga. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Lase mustikakoogil enne serveerimist veidi jahtuda. Soovi korral paku kõrvale vahukoort.
Kui vaja, et muretainas jääks kuivem, siis:
- kasuta retsepti järgi tehtud tavapärasel taignal aastavanuseid mustikaid, sest need on kuivemad ja ei aja tainast niiskeks
- kui kasutad väskeid mustikaid, siis valmista retseptis olevat tainast kahekordse kogusena valmis või lase enne marjadel köögipaberis imbuda
IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.
Väga hea kook oli.
ReplyDeleteIndrek J
Tänan. :)
ReplyDelete