Hakka jälgijaks/Subscribe

Total Pageviews

Saturday, March 3, 2012

22. RETSEPT Lihtne mustikakook













22. RETSEPT Lihtne mustikakook

Valmiva toidu kogus: 7 inimesele

Koostis:

Tainas:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
5-7 dl mustikaid
0,5 dl suhkrut


Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga vahule, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja muna. Sega ühtlaseks ja suru võitatud 26 cm pirukavormi põhjale ja servadele. Puista peale mustikad ja raputa üle suhkruga. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Lase mustikakoogil enne serveerimist veidi jahtuda. Soovi korral paku kõrvale vahukoort.

Kui vaja, et muretainas jääks kuivem, siis:

  • kasuta retsepti järgi tehtud tavapärasel taignal aastavanuseid mustikaid, sest need on kuivemad ja ei aja tainast niiskeks
  • kui kasutad väskeid mustikaid, siis valmista retseptis olevat tainast kahekordse kogusena valmis või lase enne marjadel köögipaberis imbuda


IF YOU WANT THIS RECIPE IN ENGLISH, LET ME KNOW IN THE COMMENTS.

2 comments: